Boskamp spreekt duidelijke taal over KRC Genk-speler: ‘Vaak niet goed genoeg’

Boskamp spreekt duidelijke taal over KRC Genk-speler: ‘Vaak niet goed genoeg’

23-04-2021 09:45

KRC Genk heeft zich geplaatst voor Play-Off 1. Met Paul Onuachu, Junya Ito en Theo Bongonda heeft het een gevreesde aanval, al is die laatste niet onomstreden. Johan Boskamp geeft zijn duidelijke mening over Bongonda.

In een dubbelinterview met John van den Brom voor Het Nieuwsblad spreekt Boskamp over Bongonda. De Nederlander had al eens kritiek op de aanvaller. “Ik vind het juist een heel goede voetballer, maar hij speelt één goede match en daarna weer twee weken als een krentenbol. Jij mag dat natuurlijk niet zeggen, maar ik wel.”

”Normaal moet een gozer met die kwaliteiten in de nationale ploeg spelen. Ik weet dat hij goede periodes heeft gehad, zelfs onder die Duitser (Hannes Wolf, red.). Maar het was ook heel vaak niet genoeg. Hij begrijpt niet waarom hij geen Rode Duivel is? Wel, omdat hij niet constant genoeg presteert”, aldus Boskamp.

Van den Brom antwoordt met lof voor Bongonda. Volgens de coach van KRC Genk haalde hij wel lang een hoog niveau. “Jan, jij weet toch ook dat je niet elke week de sterren van de hemel kunt spelen? Van de 34 matchen dit seizoen haalde Bongonda er in 28 een heel hoog niveau.”

Van den Brom hield Bongonda langs de kant omdat hij niet genoeg werkte voor de ploeg. “Dus exact de reden waarom ik hem eruit heb gehaald. Dat heb ik met hem besproken. Slecht spelen kan iedereen overkomen. Ook ik heb mijn slechte dagen waarop ik denk: Waarom deed ik nu die vervanging? Maar je moet inderdaad wel je ding blijven doen.”