UPDATE: 'Anderlecht blijft voor jeugd kiezen, Refaelov ziet rol als joker zitten'

UPDATE: 'Anderlecht blijft voor jeugd kiezen, Refaelov ziet rol als joker zitten'

23-04-2021 07:00 Laatste update: 15:40
91

Royal Antwerp FC moet een vertrek vrezen van Lior Refaelov. Volgens Het Nieuwsblad praatte Anderlecht al meerdere keren met de Gouden Schoen. De middenvelder zou zelf ook gecharmeerd zijn van de interesse.

Krijgt Vincent Kompany binnenkort meer ervaring? Al een maand geleden lekte uit dat Anderlecht polste naar ex-speler Dieumerci Mbokani en voormalig Club Brugge-speler Refaelov. Volgens de krant zou de Gouden Schoen erg gecharmeerd zijn door de interesse van RSCA.

Er zouden volgens Het Nieuwsblad ook al meerdere gesprekken geweest zijn. 'Ondertussen zijn de contacten geïntensifieerd', klinkt het. Ondanks zijn verleden bij Club Brugge lijkt een transfer geen utopie. 'Ja, er zijn nog geïnteresseerde clubs, zoals Beitar Jerusalem en Maccabi Haifa, dat hem zelfs een beter contract van twee jaar biedt, maar het paars-witte project spreekt hem aan', schrijft de krant. 

Het contract van Refaelov loopt aan het einde van dit seizoen af bij Antwerp. Nadat Rafa op een zijspoor geraakte bij Club Brugge trok hij naar de Bosuil. Met Antwerp won hij vorig seizoen de Beker van België. In de finale maakte uitgerekend hij het enige doelpunt van de wedstrijd tegen zijn ex-werkgever Club Brugge. 

Update: Indien Refaelov voor Anderlecht kiest, weet hij dat hij niet als een vaste basisklant zal worden beschouwd. Kompany wil immers de voorrang geven aan de jeugd. Maar indien Anderlecht Europees voetbal haalt, zal het programma van paars-wit zwaarder worden. Verder kan Anderlecht ook de nodige ervaring gebruiken. Refaelov wordt zo een interessante piste. Volgens La Dernière Heure ziet de ex-speler van Club Brugge een rol als joker zitten. Op zijn 35e kan Refaelov ook de jeugd begeleiden.