FC Barcelona loopt in slotfase weg bij Getafe en blijft op titelkoers

FC Barcelona loopt in slotfase weg bij Getafe en blijft op titelkoers

23-04-2021 07:27
0

FC Barcelona heeft in de strijd om het kampioenschap drie belangrijke punten gepakt. Door een productieve slotfase werd uiteindelijk een ruime 5-2 overwinning geboekt op Getafe. Barcelona blijft zo in het spoor van Atlético Madrid.

Barcelona had thuis wat goed te maken tegen Getafe omdat de club uit Madrid de thuiswedstrijd met 1-0 wist te winnen. Dat gebeurde vorig jaar op 17 oktober. In Camp Nou leken de Catalanen het een stuk makkelijker te krijgen. Lionel Messi trof al binnen enkele minuten de paal, maar trof alsnog doel na een strakke steekpass van Sergio Busquets.

Binnen de kortste keren stond het echter alweer gelijk nadat Clément Lenglet de bal ongelukkig achter Marc-André Ter Stegen werkte. Maar ook de eigen goal van Getafe mag op z'n zachtst gezegd ongelukkig worden genoemd. Sofian Chakla had achterin alle tijd om de juiste oplossing te zoeken, echter tikte hij de bal door miscommunicatie met z'n doelman David Soria in eigen doel. Na de 3-1 van Messi leek Barcelona weg te lopen bij Getafe.

Maar zover kwam het bij lange na niet. Het spel van Barcelona was in de tweede helft niet om enthousiast van te worden en daardoor bleef Getafe in leven. De ploeg van José Bordalás werd in de slotfase in het zadel geholpen door Ronald Araújo. Hij ging knullig op de voet van Enes Ünal (ex-FC Twente) staan en gaf onnodig een strafschop weg. Na de 3-2 van Ünal was het pompen of verzuipen voor Barcelona, dat even met de rug tegen de muur stond. Maar Araújo maakte z'n fout drie minuten voor tijd goed en besliste de wedstrijd. Messi had vanaf de stip zijn derde van de avond kunnen maken, maar gunde Antoine Griezmann een goal.

De achterstand van Barcelona op Atlético Madrid bedraagt vijf punten en twee punten op Real Madrid. De Catalanen hebben echter wel nog een wedstrijd tegoed. Barcelona speelt volgende week uit bij Villarreal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie