Slapende reus wordt niet wakker: Ex-club Vincent Kompany zit vast in tweede klasse

Slapende reus wordt niet wakker: Ex-club Vincent Kompany zit vast in tweede klasse

22-04-2021 23:59 Laatste update: 23-04-2021 00:05
9

Hamburger SV is met zes landstitels en een Europacup 1 op zijn palmares één van de succesvolste Duitse voetbalclubs. De gloriejaren van HSV liggen al enkele jaren achter ons en nu lijkt de club uit Hamburg vast te zitten in tweede klasse. 

Daniel Van Buyten en Vincent Kompany hebben beiden de kleuren van Hamburger SV verdedigd. Het was voor beide spelers de club waarbij ze hun internationale carrière écht lanceerden. Van Buyten trok naar FC Bayern München en Kompany tekende bij Manchester City. De ex-club van deze ex-Rode Duivels gaat momenteel door moeilijke tijden. Nadat HSV enkele mindere jaren in de Bundesliga kende, degradeerde het in 2018 naar de Duitse tweede klasse. Hamburg was tot dan toe de club die het langst in de Bundesliga gespeeld had. 

Velen dachten dat HSV al na een jaar terug zou keren naar de Bundesliga, maar die Rothosen spelen ondertussen al hun derde opeenvolgende seizoen in de Duitse tweede klasse. Nadat het twee keer vierde eindigde staat Hamburg nu derde, een plaats die geen rechtstreekse promotie garandeert. De Duitse gigant verloor van degradatiekandidaat Sandhausen, waardoor het nu op vier punten van de nummer twee en al tien punten van de leider staat. HSV is absoluut nog niet zeker van plaats drie en voelt de hete adem van de nummer vier en vijf.

Belgisch toptalent op het middenveld
Dit seizoen loopt er bij Hamburger SV een jonge Belg rond. Amadou Onana is een 19-jarige middenvelder die dit seizoen debuteerde voor Hamburg. Onana kwam al tot 22 wedstrijden en scoorde daarin twee keer. De in Senegal geboren Belg verruilde al op jonge leeftijd de jeugdopleiding van Zulte-Waregem voor die van TSG Hoffenheim. Het is nog maar de vraag of Onana ook bij HSV blijft als het niet promoveert.