Leicester Belgen blijven dromen van Champions League voetbal

Leicester Belgen blijven dromen van Champions League voetbal

22-04-2021 23:24 Laatste update: 23:27
3

Youri Tielemans, Timothy Castagne en Dennis Praet zijn op weg om volgend seizoen Champions League-voetbal te spelen met Leicester City. De Foxes, die zich onlangs plaatsen voor de FA Cup-finale, verstevigen hun plek in de top vier na een 3-0 overwinning tegen West Bromwich Albion.

Afgelopen seizoen stond Leicester City voor de corona-onderbreking comfortabel in de top vier. Een enorme vormdip zag de mannen van Brendan Rodgers alsnog uit de top vier tuimelen, waardoor Leicester dit seizoen in de Europa League aantrad. Dit jaar lijken Tielemans, Castagne en Praet wel bij de eerste vier te eindigen in de Premier League.

CL komt in zicht
Op speeldag 32 ontving Leicester City de voorlaatste uit de stand: West Bromwich Albion. De Foxes hadden geen kluif aan West Brom en wonnen gemakkelijk met 3-0. Al voor de rust lag de eindscore vast. Tielemans en Castagne maakten de negentig minuten vol. Die laatste zorgde voor de assist op Jamie Vardy bij de 1-0. Praet kwam pas in minuut 85 op het veld.

Leicester staat na deze overwinning op plaats drie in de Premier League. Op tien punten van nummer twee Manchester United en vier punten voor op Chelsea en West Ham United. Het ziet er dus goed uit voor Leicester met nog zes speeldagen te gaan.