Aviña blikt terug op seizoen Cercle Brugge: Toont dat we als team groeiden

Aviña blikt terug op seizoen Cercle Brugge: "Toont dat we als team groeiden"

22-04-2021 21:30 Laatste update: 22:04

Cercle Brugge vocht net als vorig seizoen tegen de degradatie, maar verzekerde zich opnieuw van een verlengd verblijf in 1A. Op het webstek van Cercle Brugge is te lezen hoe technisch directeur Carlos Aviña terugblikt op het afgelopen seizoen.

"Na de beste competitiestart voor Cercle in 9 seizoenen kenden we een ongeziene terugval", geeft hij aan. Aviña stelt dat die forse terugval vooral te wijten is aan de COVID-uitbraak eind oktober.

Verder zet de technisch directeur Yves Vanderhaeghe in de bloemetjes. Het vertrouwen geven aan spelers die voordien niet veel aan spelen kwamen, was volgens Aviña goed voor de onderlinge concurrentie binnen de spelerskern. Aviña wijst ook op de belangrijke wedstrijden die ze wonnen aan het einde van het seizoen en dat toonde volgens hem aan dat Cercle gegroeid was als team.

Voorbereidingen voor volgend seizoen
Volgende week staat er bij Cercle Brugge een stageweek op het programma. Daarvoor trekt het naar de Ardennen waar Groen-Zwart tot en met donderdag op afzondering gaat. Na die trainingsweek trekt de technische staf van Cercle naar Monaco.

In Monaco zal het de laatste hand leggen aan de kern voor volgend seizoen. "Yves Vanderhaeghe, Thomas Buffel en Radhi Jaïdi krijgen er de mogelijkheid om spelers individueel te bekijken en zelfs training aan hen te geven." De bedoeling hiervan is om de strategie voor volgend seizoen op punt te zetten, laat Aviña weten.