Boskamp haalt uit naar Barça en Real: 'Met schuld van één miljard het lef hebben'

Boskamp haalt uit naar Barça en Real: 'Met schuld van één miljard het lef hebben'

22-04-2021 20:31
6

Jan Boskamp is blij dat de Super League er niet lijkt te komen. Vooral de rol van FC Barcelona en Real Madrid, die allebei te maken hebben met torenhoge schulden, kan niet op goedkeuring rekenen van Boskamp.

Negen van de twaalf teams hebben zich inmiddels teruggetrokken, waardoor het plan voor een Super League op losse schroeven staat. Boskamp is er maar wat blij mee. "Ik was er zelf ook geen voorstander van", vertelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Geld bepaalt veel. Misschien bereiken die clubs straks hun doel wel als de Champions League hervormt, maar mannen zoals Agnelli van Juventus of Pérez van Real Madrid, die kregen nu wel een tikkie. Ze waren te gulzig."

Vooral de rol van de Spaanse clubs, FC Barcelona en Real Madrid, steekt Boskamp. "Dat clubs zoals Barcelona en Madrid, die met een schuld van één miljard euro zitten, het lef hebben om hun zakken te gaan vullen in de Super League... Voor de supporters was dat onaanvaardbaar. Ze worden nu meedogenloos afgemaakt, en terecht."

Bij Barcelona blijft men ondanks de protesten van de supporters ook een grote fan van het plan. De club kondigde onlangs nog aan dat het niet uit de Super League zal stappen. Of dat ook voor verdere straffen zal zorgen, moet nog blijken.