'Premier League werkt aan drastische maatregel na Super League-chaos'

'Premier League werkt aan drastische maatregel na Super League-chaos'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 19:44do 22-04-2021 om 19:44

Premier League-clubs die in de toekomst over willen stappen naar andere Europese competities worden per direct uit de nationale competitie gezet. Dat meldt The Times. Die regel is er nog niet, maar daar wordt wel aan gewerkt.

De zes clubs die betrokken waren bij de omstreden Super League-plannen zijn op lange tenen gaan staan, zoveel is duidelijk. Het project komt nu niet van de grond, maar desondanks neemt de Premier League maatregelen. De hoogste Engelse voetbalcompetitie werkt aan een regel die ervoor zorgt dat clubs per direct uit de competitie worden gezet wanneer zij naar een andere Europese league over willen stappen.

Met die maatregel proberen de Premier League, onder leiding van de hoogste baas Richard Masters, en de FA alle potentiële bedreigingen te elimineren. "Dit zal de dreiging dat Engelse clubs toetreden tot een Europese Super League voor altijd de kop indrukken", laat een goed ingevoerde bron weten aan The Times

Volgens de regels zoals ze nu zijn mogen de clubs in andere aangesloten competities spelen, maar nieuwe competities worden buiten de deur gehouden. De Super League staat duidelijk op de zwarte lijst.

Volgens The Times hoopt een aantal Premier League-clubs dat 'The Big Six' gestraft worden voor hun Super League-plannen. Het gaat om Liverpool, Arsenal, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City en Manchester United

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws