Anderlecht gaat niet langer internationaal: 'Vooral eigen Belgische jeugd'

Anderlecht gaat niet langer internationaal: 'Vooral eigen Belgische jeugd'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 19:01do 22-04-2021 om 19:01

Bij RSC Anderlecht probeert men voluit de kaart van de jeugd te trekken en hoopt men zo nieuwe toptalenten op te kunnen leiden. Flink wat ploegen zetten meer in op jonge spelers, maar doen dat ook met spelers uit het buitenland. Bij Anderlecht gaat men vol voor de Belgische jeugd.

In het verleden haalde RSC Anderlecht al jonge spelers uit het buitenland om uiteindelijk zelf door te verkopen voor hogere prijzen. Dat deed het onder andere met Chancel Mbemba en Aleksandar Mitrovic. Dat is volgens Sport/Voetbalmagazine echter niet langer de bedoeling.

Een occasionele Kristian Arnstad of Mbemba behoort nog steeds tot de mogelijkheden, maar is verre van een belangrijk punt geworden voor Anderlecht. Het wil vooral inzetten op de eigen jeugd, afkomstig uit ons land.

Toch bestaat de kans nog steeds dat die toptalenten voor het buitenland kiezen. Anderlecht weet echter dat dat geen goede keuze is. 'De laatste vijftien jaar hebben uitgewezen dat de kans op succes groter is als je het paars-witte pad kiest', geeft Youth Project Manager Kevin Vermeulen aan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws