Bayat trekt conclusies: “Toegenomen concurrentie heeft rust verstoord”

Bayat trekt conclusies: “Toegenomen concurrentie heeft rust verstoord”

22-04-2021 21:15
2

Sporting Charleroi- en Pro League-voorzitter Mehdi Bayat zag zijn club dit seizoen erg goed uit de startblokken schieten, maar even snel weer afzwakken. De Carolo’s kenden een enorme vormdip dit seizoen en dat leidde tot het ontslag van trainer Karim Belhocine. Bayat blikt terug en kijkt hoe het verder moet voor Charleroi.

Bayat geeft aan dat hij het ontslag van Belhocine betreurt. “Karim heeft over een periode van 40 wedstrijden alle mogelijke records gebroken. Hij verdient alle respect", geeft de algemeen manager van Charleroi aan in Het Laatste Nieuws.

Toen het bij Charleroi vanaf oktober bergafwaarts ging met de resultaten, werd het moeilijk voor Bayat en Belhocine. Als oplossing voor de mindere resultaten, zag Bayat zich genoodzaakt om meer transfers te doen. “Met de beste bedoelingen, maar in plaats van een meerwaarde te betekenen, heeft de toegenomen concurrentie de rust verstoord.”

Mehdi Bayat kijkt nu naar de toekomst. “We zijn toe aan een nieuwe dynamiek”, aldus Bayat. Wie de nieuwe coach van Charleroi wordt, weet hij nog niet, maar hij heeft wel een profiel in gedachten. “Er liggen al een hele stapel cv’s op mijn bureau.” Verder houdt Bayat zich binnenkort bezig met de spelerskern van de Zebra’s. “Ik ga de komende dagen met alle spelers individueel praten.”