De nieuwe Lukaku en Tielemans, Anderlecht gelooft dat er opvolging is

De nieuwe Lukaku en Tielemans, Anderlecht gelooft dat er opvolging is

22-04-2021 15:14
9

Bij RSC Anderlecht probeert men mede door de financieel slechte gang van zaken al even een beroep te doen op de eigen jeugd. Zij moeten Anderlecht aan successen helpen, al is er altijd de vrees dat ze snel worden weggeplukt door buitenlandse clubs. Gebeurt dat, dan is er opvolging verzekerd voor paars-wit.

Anderlecht wist in het verleden spelers zoals Youri Tielemans, Romelu Lukaku en Vincent Kompany op te leiden. Grote spelers in het wereldvoetbal, maar ook niet de enige wereldspelers die Anderlecht zal opleiden. Zo gelooft men bij paars-wit dat de opvolging er zeker zal komen en dat het die zelfs al in de eigen rangen heeft rondlopen.

"Wij geloven dat er jongens tussen zitten met het potentieel om de nieuwe Tielemans of Lukaku te worden'", gaf Frédéric Delooz, Academy Manager bij Anderlecht aan tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Met Anouar Ait El Hadj, Yari Verschaeren, Albert Sambi Lokonga, Hannes Delcroix en nog een pak anderen heeft Anderlecht al enkele talentvolle jongens in de huidige A-kern zitten. Daarnaast wordt er bij paars-wit ook veel verwacht van de tieners Rayane Bounida en Ethan Butera, die op dit moment nog voor de jeugdelftallen uitkomen.