Vossen vergelijkt KRC Genk met Club Brugge: “Ze zijn een voorbeeld voor België”

Vossen vergelijkt KRC Genk met Club Brugge: “Ze zijn een voorbeeld voor België”

22-04-2021 09:12
3

Jelle Vossen speelde in België zowel voor KRC Genk als voor Club Brugge. De aanvaller kan beide clubs dan ook perfect vergelijken en geeft tegenover Het Laatste Nieuws zijn mening.

"De achterban van Club Brugge verspreidt zich over het hele land”, begint Vossen. “Ik ken niet veel supporters die vanuit Oost-Vlaanderen voor Genk supporteren. Andersom ken ik veel supporters die om de twee weken met de bus vanuit Tongeren richting Jan Breydel trekken.”

“Brugge heeft een grotere afzetmarkt”, gaat Vossen verder. “Limburg zal altijd een beetje Limburg zijn, dat is het grote verschil. Sportief, financieel, infrastructuur, jeugdopleiding... Wat dat betreft moet Genk echt niet onderdoen. Ze zijn een voorbeeld voor België."

KRC Genk mist nog echter nationale erkenning. "Dan zullen ze een paar jaar na elkaar moeten meedoen voor de titel. Anderlecht heeft het Belgische voetbal lang gedomineerd en nu doet Club Brugge dat, zo'n periode van echte dominantie heeft Genk nog niet gehad. Dat moet misschien de volgende stap en de volgende uitdaging zijn."