Kana dacht erover na om te vertrekken bij Anderlecht: “Maar ik wil slagen”

Kana dacht erover na om te vertrekken bij Anderlecht: “Maar ik wil slagen”

22-04-2021 07:00
4

Marco Kana moet genoegen nemen met een reserverol bij RSC Anderlecht. Het seizoen gaat niet zoals gepland, maar het talent van paars-wit panikeert niet.

Kana heeft wel veel bijgeleerd dit seizoen bij Anderlecht. "Het is een groot leerseizoen. Alles ging te snel voor mij vorig seizoen. Ik ging van U21's naar een basisplaats in de Jupiler Pro League. Ik heb nu meer tijd om te begrijpen wat er aan de hand is."

"Het is duidelijk niet makkelijk”, gaat Kana verder. “Ik wil spelen, maar de coach en staf hebben me toegestaan om te relativeren en te leren. Ik praat veel met Vincent. Niet over de volgende dag, maar over mijn hele carrière. Hij wil me naar een heel hoog niveau brengen."

Kana dacht erover na om Anderlecht te verlaten voor meer speeltijd. "Die ideeën zijn door mijn hoofd gegaan, maar niets is concreet geweest. Ik zet het idee van een vertrek snel opzij omdat ik wil slagen bij Anderlecht."

Kana kreeg ook te maken met blessures. "Ik had vier of vijf kleine blessures die me elke keer twee weken aan de kant hielden. Ik groei nog steeds. Ik ben nu 182 cm lang. Daar moet mijn lichaam zich aan aanpassen", citeert La Dernière Heure.