Milan rolt rode loper uit voor Inter na nieuw puntenverlies in eigen stadion

Milan rolt rode loper uit voor Inter na nieuw puntenverlies in eigen stadion

21-04-2021 20:30

AC Milan is er in eigen huis niet in geslaagd om een overwinning te boeken tegen middenmoter Sassuolo. De thuisploeg stond lang voor, maar kreeg in het laatste kwartier van de wedstrijd de deksel op de neus. Door de nederlaag ligt de weg richting de titel voor stadsgenoot Internazionale nu helemaal open.

De mannen van Stefano Piolo begonnen zeer sterk aan het treffen met Sassuolo. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar wist dit niet om te zetten in kansrijke spelmomenten. Na een halfuur spelen nam Calhanolgu zijn ploeg bij de hand. De Turk kapte naar binnen, zocht de verre hoek en vond deze ook op zeer fraaie wijze: 1-0. De assist kwam op naam van Alexis Saelemaekers.

Na de thee had Milan, waar Zlatan Ibrahimovic ontbrak vanwege een lichte blessure, eveneens het betere van het spel en miste het een aantal grote mogelijkheden om de score te verdubbelen. Middenvelder Franck Kessie en aanvaller Ante Rebic hadden echter te veel tijd nodig om een tweede Milanese treffer te bewerkstelligen. Een klein kwartier voor tijd kreeg Milan daar de rekening van gepresenteerd: Sassuolo-invaller Giacomo Raspadori schoot koeltjes binnen en tekende voor de gelijkmaker: 1-1.

Tot overmaat van rampt maakte Sassuolo een paar minuten voor tijd ook nog de 1-2. Raspadori schoot via de paal binnen achter de verbouwereerde Gianluigi Donnarumma. Door de nederlaag van Milan kan koploper Inter later op de woensdagavond het gat vergroten naar twaalf punten. De ploeg van Romelu Lukaku gaat op bezoek bij Spezia en kan bij een overwinning nog verder afstand nemen van stadsgenoot Milan.