Dit zijn de grootverdieners in onze competitie: Anderlecht en Club domineren

Dit zijn de grootverdieners in onze competitie: Anderlecht en Club domineren

21-04-2021 18:00
52

Dat het dezer dagen loont om profvoetballer te zijn is geen geheim. Ook in onze Jupiler Pro League valt er goed geld te verdienen. Dat blijkt nog maar eens nu de grootverdieners uit onze competitie zijn bekendgemaakt.

Het Nieuwsblad pakt uit met de cijfers over de spelerslonen. Het gaat over de cijfers van het voorbije seizoen. In 2019-20 was Simon Mignolet de best betaalde voetballer op onze velden. De doelman krijgt elk jaar 3,4 miljoen euro overgeschreven van Club Brugge.

Mignolet wordt op de hielen gezeten door Adrien Trebel. De Anderlecht-middenvelder krijgt zo een 2,7 miljoen euro per jaar. Een toploon waar Anderlecht al een tijdje van af wil. De top drie wordt volmaakt door Vadis Odjidja, de KAA Gent-middenvelder krijgt elk jaar 2 miljoen euro overgeschreven.

Verder is het opvallend dat vooral Anderlecht en Club Brugge goed betalen. Met respectievelijk drie en vier spelers in de top tien domineren zij de lijst. Antwerp heeft dan weer twee afgevaardigden in het dure lijstje. KAA Gent is met één speler de overige club die zijn opwachting maakt in de top tien.

De volledige lijst:
1. Simon Mignolet (Club Brugge) - 3,4 miljoen euro
2. Adrien Trebel (Anderlecht) - 2,7 miljoen
3. Vadis Odjidja (AA Gent) - 2,0 miljoen
4. Jordan Lukaku (Antwerp) - 1,89 miljoen
5. Hans Vanaken (Club Brugge) - 1,8 miljoen
6. Albert Sambi Lokonga (Anderlecht) - 1,7 miljoen
7. Felipe Avenatti (Antwerp) - 1,7 miljoen
8. Ruud Vormer (Club Brugge) - 1,63 miljoen
9. Stefano Denswil (Club Brugge) - 1,6 miljoen
10. Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht) - 1,5 miljoen