'Big Six heeft Premier League-regel gebroken: overige clubs bespreken sancties'

'Big Six heeft Premier League-regel gebroken: overige clubs bespreken sancties'

21-04-2021 13:20
6

De overige veertien Premier League-clubs discussiëren over mogelijke sancties tegen de Big Six, die van plan waren om in de nieuwe Super League te stappen. Volgens Sky Sports pleiten sommigen voor harde sancties, maar is niet iedere club het daarmee eens.

Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur plaatsten zondagavond het laat het beruchte Super League-statement op hun clubkanalen en braken daarbij de zogeheten Rule L9. Volgens deze regel mogen clubs alleen toetreden tot een nieuw op te richten competitie als ze daar schriftelijk toestemming voor hebben gekregen. De boodschap van de Big Six van zondagavond kwam echter als een donderslag bij heldere hemel voor de overige clubs.

Formeel gezien kunnen de grote zes clubs uit de Premier League verwijderd worden na het breken van Rule L9. Sommige clubs pleiten voor boetes en puntenaftrek, maar niet iedereen kan zich daarin vinden: met dit soort maatregelen worden juist de verkeerde personen – de spelers, managers en fans – gestraft, vinden zij.

De clubs uit dit kamp willen de Big Six graag weer in de armen sluiten, maar pleiten wel voor een strengere regelgeving, om soortgelijke incidenten te voorkomen. Deze week zal er een vergadering tussen de overige veertien Premier League-clubs plaatsvinden, waarin ze verder discussiëren over afhandeling van het Super League-dossier.