UPDATE: Overlegcomité maakte einde aan droom van titelfeest

UPDATE: Overlegcomité maakte einde aan droom van titelfeest

21-04-2021 07:27 Laatste update: 24-04-2021 11:55
9

Er zijn voorlopig geen supporters toegelaten in de Play-Offs, maar Het Laatste Nieuws meldt dat de landskampioen (waarschijnlijk Club Brugge) volgende maand misschien toch een klein titelfeestje met fans mag plannen.

De kampioensviering moet dan wel erkend worden als testevent. ‘De Pro League had vorige maand nogmaals gezegd dat het tijdens de Play-Offs de stadions graag opnieuw gedeeltelijk wilde vullen. In Nederland vonden al verschillende soortgelijke testevents plaats. Deelnemers moeten daar zelftests afnemen voor een voorstelling of voetbalwedstrijd. De eerste resultaten zijn eerder positief’, klinkt het.

De kans dat er dit seizoen echter nog fans te zien zullen zijn in de stadions is echter klein. Deze week zal de overheid onderhandelen over het organiseren van testevents.  Op 10 mei beslist de taskforce welke events aan de voorwaarden voldoet en publiek mag ontvangen. ‘Binnen de Pro League bekijkt men wel of het voor de kampioen mogelijk is om een feest(je) te organiseren voor en met zijn supporters. Het zal de titelviering inschrijven als een potentieel testevent.’

Club Brugge telt acht punten voorsprongen en heeft de champagne al koud gezet. Blauw-Zwart zou ook al voorzichtig plannen willen maken in de richting van een kampioensfeestje. ‘Maar het wil het vel van de beer niet verkopen voor die geschoten is. Het Brugs stadsbestuur hoorde nog niets van blauw-zwart. Als de vraag er komt, zal de stad wel haar best doen om te faciliteren.’

Het feestje zou dan in een gecontroleerde omgeving in de buitenlucht doorgaan. De supporters zullen niet in een vol stadion de viering meemaken, maar de protocollen voor een bezetting van zo’n dertig procent liggen al maanden klaar. Dat kan eventueel ook worden toegepast op de titelviering. Buiten het stadion kunnen terrassen worden aangelegd en zo’n georganiseerde viering zou ook veiliger zijn dan een spontane supportersbijeenkomst.

Update: Update: Vrijdag kwam het Overlegcomité naar buiten met enkele versoepelingen en veranderingen. Zo zullen er vanaf mei testevenementen doorgaan. Bij deze tests in open lucht mogen 50 personen aanwezig zijn. In juni wordt dat getal normaal opgetrokken naar 200 personen. Een groot titelfeest kan de kampioen van de JPL dus niet organiseren. Vanaf 8 mei mogen er ook georganiseerde activiteiten doorgaan, maar dat mag maar met maximum 25 personen.