‘Anderlecht krijgt mogelijk groter budget, maar wordt geen big spender’

‘Anderlecht krijgt mogelijk groter budget, maar wordt geen big spender’

21-04-2021 07:00 Laatste update: 07:09
4

Het Laatste Nieuws meldt dat RSC Anderlecht mogelijk een groter budget krijgt. Afgelopen transferperiodes moest Peter Verbeke het doen met vier miljoen miljoen euro in de zomer en nul euro in de winter.

Daar komt mogelijk verandering in. ‘Het ziet ernaar uit dat RSCA in het tussenseizoen een grotere portefeuille ter beschikking zal hebben, mogelijk komt men aan acht à tien miljoen euro. Dat kan het gevolg zijn van een deal tussen de aandeelhouders - da’s het droomscenario -, maar ook als het vanavond op een sisser uitdraait, is men in de entourage van Marc Coucke stellig dat de eigenaar de nodige inspanningen zal leveren om Anderlecht meer slagkracht dan de afgelopen maanden te bezorgen’, klinkt het.

Anderlecht zal echter geen grote transfers meer doen. Het zal vertrouwen op goeie scouting en beperkte middelen. Een groot deel van het nieuw budget zal overigens worden gebruikt om de huidige selectie bij elkaar te houden. Ook moeten de lonen eerst nog worden afgeslankt bij paars-wit. ‘Wat het ook wordt, Anderlecht zal niet ineens een ‘big spender’ zijn. Transfers zoals die van Michel Vlap of Bubacarr Sanneh - kostprijs: acht miljoen euro - zijn verleden tijd onder het bewind van Wouter Vandenhaute en Verbeke.’