Sky: Alaba gaat Koninklijk contract signeren en is tot zijn 34ste onder de pannen

Sky: Alaba gaat Koninklijk contract signeren en is tot zijn 34ste onder de pannen

21-04-2021 10:01

David Alaba bevestigde medio februari dat hij Bayern München gaat verlaten en lijkt twee maanden later onder de pannen te zijn. Volgens de Duitse tak van Sky Sports gaat de Oostenrijkse linkspoot zich voor vijf jaar verbinden aan Real Madrid.

Alaba loopt binnenkort uit zijn contract in München en werd de afgelopen tijd gelinkt aan vrijwel alle topclubs in Europa. De Real Madrid- en FC Barcelona-geruchten waren echter het hardnekkigst. De transfersoap nadert nu zijn ontknoping: Alaba heeft De Koninklijke boven de eeuwige rivaal uit Catalonië verkozen en gaat binnenkort tot 2026 tekenen in Madrid.

Real Madrid haalt met Alaba alvast vers bloed voor zijn geroutineerde verdediging: meubelstukken als Sergio Ramos, Raphaël Varane en Marcelo vertrekken mogelijk komende zomer al. De Oostenrijker gaat op zijn beurt ook een langdurig hoofdstuk uit zijn carrière afsluiten: Alaba debuteerde in 2010 bij Bayern, verkaste tijdelijk naar Hoffenheim en staat nu op 427 (!) officiële optredens namens Der Rekordmeister. Met zijn Real Madrid-transfer maakt de linkspoot waarschijnlijk nog één laatste grote klapper: als zijn contract in de zomer van 2026 afloopt, heeft hij net zijn 34ste verjaardag gevierd.