Manchester City komt met officieel statement: Stappen uit de Super League

Manchester City komt met officieel statement: "Stappen uit de Super League"

20-04-2021 22:32 Laatste update: 22:43
13

Manchester City heeft het Super League-project definitief achter zich gelaten. The Citizens hebben dinsdagavond bevestigd dat ze een prodecure in gang hebben gezet, waarmee ze zich terug willen trekken.

Manchester City was één van de twaalf 'founding fathers', die zondagavond laat het de 'geboorte' van de Super League officieel maakte. In Engeland deden echter al gauw verhalen de ronde dat de huidige Premier League-koploper schrok van alle negatieve reacties op de plannen voor de nieuwe competitie. Inmiddels heeft men zich als eerste openlijk tegen de Super League gekeerd.

De ploeg van Pep Guardiola hoeft bovendien niet te vrezen voor Champions League-uitsluiting, lijkt het. UEFA-president Aleksander Ceferin heeft The Citizens weer in de armen gesloten. "Ik ben verheugd dat we Manchester City weer in de Europese voetbalfamilie mogen verwelkomen. Ze hebben een wijs besluit genomen."

Manchester City speelt binnenkort met Paris Saint-Germain om een plek in de halve Champions League-finale. De Fransen hebben zich in een eerder stadium al tegen de Super League gekeerd.