Verstraete: Eens bij Antwerp was het mentaal nog moeilijker dan in Duitsland

Verstraete: "Eens bij Antwerp was het mentaal nog moeilijker dan in Duitsland"

20-04-2021 22:46
2

Royal Antwerp FC staat op een tweede plaats, één van de sterkhouders afgelopen maand is Birger Verstraete. Op het einde van vorig jaar kwam Verstrate amper nog tot spelen, ook in het begin van 2021 kwam Verstraete niet in beeld. En daar had hij een goede reden voor, er werd bij Verstraete een trombose vastgesteld dat zijn zicht belemmerde.

Van 5 november tot 20 januari speelde Verstraete amper 19 minuten bij Antwerp. De reden? Niemand die het wist. Pas nu, zoveel maanden later, komt hij naar buiten met de verklaring. "In september 2019 werd ik, bij Köln, geopereerd aan de knie. Een heel eenvoudige meniscusoperatie. Drie weken revalideren en alles zou weer goed zijn. Maar toen ik wakker werd, had ik een probleem met mijn linkeroog. Een blinde vlek. Als ik met de auto voor het rood licht stond, kon ik geen enkele van de zeven cijfers op de nummerplaat van de wagen voor me lezen. Hoe dat kwam, was een raadsel", aldus Verstraete aan Het Laatse Nieuws.

Het belemmerde zicht speelde Verstraete parten, hij sliep er zelfs niet meer van. "De nachten werden zwaar. Hoe dichter de match kwam, hoe slechter ik sliep. De angst overheerste. ‘Ga ik alles wel zien?’ ‘Gaat het wel goedkomen?’ Als we op zaterdag speelde, nam ik vanaf woensdag slaappillen. Ik had nachtmerries. Dat ik de bal niet zou zien, dat ik dingen verkeerd zou inschatten, dat er punten verloren gingen door mij. Ik zat bovendien helemaal alleen in Duitsland. In quarantaine. Dat maakte het nog zwaarder. Ik moést er weg", verklaarde een openhartige Verstraete.

Antwerp was voor de verdedigende middenvelder een nieuwe uitdaging. Maar ook daar liep het in het begin niet zo lekker. "Bij Antwerp was het mentaal nog tien keer moeilijker dan in Duitsland. Omdat ik er zoveel van verwachtte.  Ik bereikte mentaal het punt waarop het echt niet meer ging. Voetbal was niet meer belangrijk. Ivan vroeg me op een bepaald moment of ik klaar was om te spelen, ik zei gewoon ‘nee’. Ivan en ik speelden vroeger vaak tegen elkaar. ‘Wow, warrior’, kwam hij dan na iedere match naar mij. Maar nu was Birger Verstraete Birger Verstraete niet meer. De pitbull was een chihuahua geworden", aldus Verstraete.