'Nederland wil geen Super League maar ook geen BeNeLiga'

'Nederland wil geen Super League maar ook geen BeNeLiga'

20-04-2021 22:08 Laatste update: 21:21
18

Het internationaal voetbal davert de afgelopen twee dagen op haar grondvesten. Enkele clubs hebben al gezegd dat ze zich zullen terugtrekken uit de Super League. In Nederland kan het idee van een Super League ook op niet veel begrip rekenen, maar ook voor een BeNeLiga staan ze niet te springen.

Enkele voorzitters en sportief directeurs lieten al blijken dat ze een voorstander zijn van de BeNeLiga. Ook Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute sprak maandag in Extra Time en La Tribune dat hij wél voorstander is van een BeNeLiga. 

Het lijkt echter allemaal niet ter zake te zullen doen, want volgens Chris Woerts zijn de plannen voor een BeNeLiga in Nederland definitief van tafel geveegd. De doorgaans welingelichte consultant oppert bij
Veronica Inside namelijk dat onze noorderburen, die ondanks de status van Ajax evenmin een ploeg zouden afvaardigen in de Super League, tegen zijn en liever voor een hervorming van het huidige format opteren. Een streep door de rekening dus voor de voorstanders van een competitie der Lage Landen, Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe voorop.