We moeten ons niet blindstaren op de elfde plaats van OH Leuven

"We moeten ons niet blindstaren op de elfde plaats van OH Leuven"

20-04-2021 13:00
1

OH Leuven heeft Play-Off 2 niet gehaald. Op de beslissende speeldag verloor het thuis van Waasland-Beveren. Toch spreekt Bjorn Ruytinx, icoon van de club, over een geslaagd seizoen. 

"Ze hebben het als promovendus nog altijd geweldig gedaan", maakt Ruytinx duidelijk bij Het Nieuwsblad. "We moeten ons niet te fel blindstaren op die elfde plaats. OHL heeft mooie dingen neergezet, vooral tegen de topploegen, en lang bovenin meegedraaid met aantrekkelijk voetbal."

In de laatste weken liep het wel een pak moeilijker. "Ze hebben bovenin meegedaan, maar ik heb toen al in deze krant aangegeven dat het niet zou blijven duren. Achtste had ik ze nu wel nog zien eindigen. Dat had ook kunnen lukken met wat meer geluk. In Genk bijvoorbeeld, waar ze altijd een penalty hadden moeten krijgen, zat het echt niet mee."

Ruytinx plakt er ook meteen een cijfer op. "Dan ga ik voor een zeven. Het is ondanks dat einde toch nog altijd een fantastisch seizoen geweest, waarin verschillende smaakmakers zijn komen bovendrijven. Henry heeft bevestigd op een hoger niveau, Sowah is ontbolsterd maar kende wel een terugval in de tweede seizoenshelft en Mercier heeft een tweede adem gevonden in zijn carrière. Met wat gerichte versterkingen zie ik OHL volgend seizoen hoger uitkomen."