Vrancken maakt indruk bij KV Mechelen: Dat is heel knap om te zien

Vrancken maakt indruk bij KV Mechelen: "Dat is heel knap om te zien"

20-04-2021 12:30
1

Wouter Vrancken heeft KV Mechelen naar Play-Off 2 geloodst. Hij krijgt dan ook lof van Peter Maes, die van 2006 tot 2010 coach was Achter De Kazerne.

Maes had Vrancken al onder zijn hoede bij KV Mechelen. "Ik heb hem toen ervaren als iemand die heel dominant aanwezig was op het veld. Een leider, maar ook een boefke. Hij was niet vies van wat provoceren. Maar als ik hem nu als coach bezig zie, dan zie ik een heel andere kant van Wouter. Als coach boekt hij zijn successen vanuit de achtergrond. Ik vind het wel knap hoe hij die switch heeft kunnen maken."

Vrancken groeit volgens Maes nog in zijn rol. "Als je zijn parcours in Mechelen hebt gevolgd, dan zie je hoe hij elk seizoen nieuwe elementen toevoegt aan zijn manier van spelen. Vooral op aanvallend vlak. Hij blijft zijn speelwijze heruitvinden. Dat is heel knap om te zien."

Ondanks zijn prestatie werd hij wel maar negende in de verkiezing van Coach Van Het Jaar. "Voor die erkenning bij een breder publiek moet je als coach van een kleinere club bijna Play-Off 1 spelen", legt Maes uit. "Ik heb hetzelfde meegemaakt met Lokeren. Het is pas toen we drie keer in vijf jaar meededen in Play-off 1 dat de erkenning volgde. En zelfs dan was er nog een onderscheid met de topclubs."