Elsner roept om veranderingen KV Kortrijk: “Anders redden we het niet”

Elsner roept om veranderingen KV Kortrijk: “Anders redden we het niet”

20-04-2021 09:44
2

Luka Elsner nam het stokje over van Yves Vanderhaeghe bij KV Kortrijk. De oefenmeester roept om veranderingen bij de Kerels. Tegenover Het Nieuwsblad gaf Elsner een interview.

KV Kortrijk ging op de laatste speeldag met 1-4 onderuit, de zwaarste nederlaag van 2020/2021. “Deze match geeft me de argumenten om sommige spelers serieus wakker te schudden. Op deze manier is er voor hen geen plaats meer volgend seizoen. Deze club heeft dringend nood aan verandering. In elke linie! Zo zwak… Dat kan geen twee seizoenen op rij. Volgend jaar zullen de plaatsen wél duur zijn.”

Volgens Elsner zal KV Kortrijk het zo niet redden volgend seizoen. “Dat denk ik inderdaad niet. Als je nog zo’n seizoen speelt, is degradatie je verdiende loon. We moeten ons daar bewust van zijn. Die schrik moet ons helpen het tij te keren. Of mijn ambitie niet hoger ligt dan alleen maar de degradatie te ontlopen? Uiteraard, maar we mogen in deze precaire situatie geen stappen overslaan.”

Elsner had toch het toch niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn toen hij bij KV Kortrijk tekende. “Neen, dat niet. Al had ik ook geen makkelijke start verwacht. Er heerste te veel onzekerheid binnen de club. Niet alleen door de trainerswissel, maar ook door te veel gehuurde spelers en te veel aflopende contracten.”