Extra aandeelhouder? ‘Anderlecht bijna op één lijn over financieel herstelplan’

Extra aandeelhouder? ‘Anderlecht bijna op één lijn over financieel herstelplan’

20-04-2021 07:00
14

Het lijkt de goede weg op te gaan voor RSC Anderlecht. Na het behalen van Play-Off 1 meldt Het Laatste Nieuws nu ook dat de aandeelhouders bijna op één lijn zitten over een financieel herstelplan. Het kan ook zijn dat er een extra aandeelhouder wordt binnengehaald.

Een kapitaalsverhoging behoort tot de opties. ‘Het kan niet uitblijven, meldden meerdere betrokken ons gisteren in de loop van de dag. De aandeelhouders op Anderlecht naderen een akkoord over een financieel herstelplan. Of er ook een forse kapitaalsverhoging voorzien is, hangt af van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld een uitgaande transfer of het behalen van Europees voetbal’, klinkt het.

Door het behalen van Play-Off 1 hebben de aandeelhouders meer vertrouwen gekregen in het beleid van Anderlecht. ‘Het is trouwens een denkpiste om een extra aandeelhouder toe te laten binnen de huidige structuur. Een concrete naam is er niet, het is ook niet duidelijk of er veel interesse is, maar het zou Anderlecht wel aan meer centen kunnen helpen.’

Kapitaalsverhoging?
Morgen zal er een Raad van Bestuur plaatsvinden bij Anderlecht, een doorbraak wordt verwacht. “Ik hoop dat we een oplossing vinden”, liet Wouter Vandenhaute bij RTBF en Sporza weten. “De kapitaalsverhoging staat op de agenda. Het is duidelijk dat er meer middelen in de club moeten komen.”