Anderlecht en Genk profiteren van thuisvoordeel, Club overal de beste

Anderlecht en Genk profiteren van thuisvoordeel, Club overal de beste

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 11:00di 20-04-2021 om 11:00

Laatste update: dinsdag 20 april 2021 om 23:49di 20-04-2021 om 23:49

Het reguliere seizoen van de Jupiler Pro League werd bijna volledig zonder toeschouwers afgewerkt. Het effect op de prestaties is zichtbaar, toch vallen er nog steeds enkele interessante prestaties waar te nemen. Eén constante blijft echter overeind, Club Brugge was zowel in eigen huis als op verplaatsing telkens de beste.

De Bruggelingen sloten de reguliere competitie namelijk af met 76 punten. 37 daarvan werden op eigen veld behaald, 39 daarvan werden op verplaatsing behaald. Een gebrek aan consistentie kan je de spelers van Philippe Clement dus niet verwijten. Door die vette oogst mag Club zich zowel de beste uitploeg als thuisploeg noemen!

Ondanks het jammerlijke gebrek aan supporters haalde Anderlecht na Club het meeste punten uit het thuisvoordeel. Met een 34 op 51 in eigen huis moet het enkel de Brugse concurrent voor zich dulden. Opvallend, op verplaatsing deed de jonge kern van Vincent Kompany het een stuk minder. Buitenhuis behaalde Anderlecht slechts een 24 op 51.

Wie het in eigen huis ook een heel stuk beter deed dan op verplaatsing is KRC Genk. De Limburgse club behaalde met een 32 op 51 het merendeel van zijn punten op vertrouwd terrein. Buitenhuis was de oogst een stuk magerder, net als Anderlecht behaalde Genk slechts een 24 op 51. Ook KV Oostende deed het op eigen turf een heel stuk beter (32/51) dan buitenhuis (21/51).

Voor enkele andere clubs was dan weer het omgekeerde waar. Waasland-Beveren deed het op verplaatsing een heel stuk beter dan in eigen huis. Met een 11 op 51 staat het allerlaatste wanneer enkel thuisresultaten worden meegerekend. Op verplaatsing sprokkelde het dan weer 20 punten. Zo won het op de slotspeeldag bijvoorbeeld op het veld van OH Leuven waardoor de redding een feit was.

Verder is het ook opvallend dat er dit seizoen beduidend minder grote verschillen zijn bij de meeste clubs tussen de resultaten op eigen veld en op verplaatsing. Het lijkt er dus op dat de afwezigheid van de supporters wel degelijk een grote hap van het thuisvoordeel wegneemt.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Hoe groot denk jij dat de invloed van fans is op de prestaties van een voetbalclub

Groot
84%
Middelmatig
13%
Beperkt
3%
(188 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws