Liverpool loopt averij op tegen Leeds en verzuimt vierde plaats over te nemen

19-04-2021 23:12
2

Liverpool heeft na een spraakmakende dag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Leeds United. The Reds krijgen daarmee opnieuw een draai om de oren in de strijd om een Champions League-ticket in de Premier League.

Liverpool trad zondagavond naar buiten als één van de initiatiefnemers van een mogelijk op te richten Super League. De spelers van Leeds droegen daarom speciale shirts tijdens de warming-up om een statement te maken tegen de komst van het toernooi. Jürgen Klopp baalde van die actie, maar zijn spelers lieten zich niet afleiden op Elland Road. Liverpool, zonder Divock Origi, was voor rust beter dan de thuisploeg.

The Reds drukten het overwicht na een halfuur uit in de score. Diogo Jota stuurde Trent Alexander-Arnold diep met een fraaie pass, waarna de vleugelverdediger teruglegde op Sadio Mané. De aanvaller had de hoek voor het uitkiezen en faalde niet: 0-1. Na rust tapte Leeds echter uit een ander vaatje en kwam Liverpool goed weg bij kansen voor Helder Costa (over) en Jack Harrison (redding Alisson Becker). Patrick Bamford raake een kwartier voor tijd zelfs de lat.

Daarmee leek Liverpool met de schrik vrij te komen, maar drie minuten voor tijd ging het alsnog mis. Diego Llorente kopte raak uit een hoekschop. Liverpool blijft daardoor steken op de zesde plaats met 53 punten. De achterstand op nummer vier West Ham bedraagt twee punten.