Westerlo blijft uitzicht houden op derde stek na hardbevochten zege tegen Deinze

Westerlo blijft uitzicht houden op derde stek na hardbevochten zege tegen Deinze

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 21:58ma 19-04-2021 om 21:58

De prijzen zijn verdeeld in Eerste Klasse B, waar Union Saint-Gilloise al een tijdje zeker is van de titel en RFC Seraing straks barrageduels afwerkt met Waasland-Beveren in de hoop om te promoveren. Toch moeten ook de overige competitiewedstrijden nog gespeeld worden. KVC Westerlo boekte maandagavond haar tiende zege van het seizoen tegen MSK Deinze: 0-1.

Deinze en Westerlo konden enkel nog strijden om een plekje in de linkerkolom van 1B. De bezoekers hadden er duidelijk het meeste zin in, want zij namen de partij van bij het eerste fluitsignaal in handen. Grote kansen leverde dat echter niet op, vooral omdat Baris Alici zijn knappe dribbel halverwege de eerste helft te zeer doorzette. Met de rust in zicht stak Deinze dan toch haar neus aan het venster. Het kreeg zelfs nog een open kans, maar twijfelachtig hands in de zestien werd niet gefloten, waarna Dylan De Belder op Koen Van Langendonck schoot.

Na de pauze tapte Westerlo weer uit een ander vaatje. De druk op het doel van Deinze nam toe en dat wierp ook haar vruchten af. Na een knal op de lat kon invaller Kyan Vaesen besluiten: 0-1. Met nog 25 minuten te gaan beperkten de bezoekers zich vervolgens hoofdzakelijk tot verdedigen. Dat bracht succes op, want verder dan enkele gele kaarten viel er niet bepaald veel meer te noteren. Westerlo slaagde er zo voor het eerst in competitiewedstrijden nog eens in om te winnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws