UEFA-bestuurslid is duidelijk: Deze clubs gaan vrijdag uit de Champions League

UEFA-bestuurslid is duidelijk: "Deze clubs gaan vrijdag uit de Champions League"

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 19:19ma 19-04-2021 om 19:19

Real Madrid, Manchester City en Chelsea worden vrijdag uit de Champions League gehaald. Dat zegt Jesper Möller, voorzitter van de Deense voetbalbond en lid van het dagelijks bestuur van Europese voetbalbond UEFA.

Twaalf voetbalclubs, waar ook de drie eerder genoemde halve finalisten van de Champions League bij horen, maakten maandag bekend te zullen starten met een eigen Super League en daarmee de UEFA buitenspel te zetten. Dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij de Europese voetbalbond. "Deze clubs zullen moeten vertrekken", zegt Möller bij de Deense zender DR.

De Champions League zou dan verder moeten zonder drie van zijn vier halve finalisten, waardoor alleen Paris Saint-Germain overblijft. "Ik verwacht dat het besluit vrijdag genomen zal worden", laat de Deen weten. "Dan gaan we ook moeten beslissen hoe we de Champions League verder gaan spelen dit seizoen. We hebben vrijdag een speciale vergadering met het bestuur."

Waarschijnlijk betekent dat ook dat de Europa League met twee ploegen minder verder zal moeten. Arsenal en Manchester United maken ook deel uit van het nieuwe plan, terwijl Villarreal en AS Roma dat niet doen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws