Bayern neemt stelling en waarschuwt: Super League lost die problemen niet op

Bayern neemt stelling en waarschuwt: "Super League lost die problemen niet op"

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 19:15ma 19-04-2021 om 19:15

Bayern München-topman Karl-Heinz Rummenigge heeft uitgelegd waarom zijn club niets in de komst van een Super League ziet. De Bundesliga-koploper fluit de twaalf 'Founding Fathers' van het toernooi terug in een verklaring.

Het was enigszins verrassend dat Bayern ontbrak in het rijtje clubs die de Super League willen optuigen, maar Rummenigge ziet dat anders. "Bayern is niet betrokken geweest bij de planning voor een Super League. Wij zijn ervan overtuigd dat de huidige structuur een goede basis voor het voetbal biedt. Bayern verwelkomt de hervormingen die er in de Champions League komen, omdat wij geloven dat dit de stap is die we moeten zetten in het Europese voetbal."

Rummenigge waarschuwt Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Juventus, Internazionale en AC Milan. "Ik geloof er niet in dat de Super League de financiële problemen oplost die zijn veroorzaakt door de coronacrisis. Sterker, alle Europese clubs zouden solidair samen moeten werken, om te zorgen dat de kostenstructuur, en zeker de salariskosten en vergoedingen voor zaakwaarnemers, weer in lijn komen met de inkomsten, zodat het Europese voetbal als geheel weer rationeler wordt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws