Breaking news

Heeft Anderlecht de boot gemist? ‘Er is geen interesse meer voor hem’

Ook PSV komt met reactie en breekt komst van Super League af

Ook PSV komt met reactie en breekt komst van Super League af

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 17:05ma 19-04-2021 om 17:05

PSV heeft tegenover Voetbal International voor het eerst gereageerd op de omstreden Super League-plannen van twaalf topclubs uit Engeland, Spanje en Italië. Toon Gerbrands, algemeen directeur van de Nederlandse club, is geen voorstander.

Gerbrands begrijpt dat de grootste clubs ter wereld praten over nieuwe competitievormen. "Het is het goede recht van iedere club om te onderzoeken wat goed is voor de toekomst. Dat doen we allemaal voortdurend, PSV ook. Wij kijken ook of een Beneliga iets zou kunnen zijn of juist niet", laat hij weten aan VI.

"Maar de aankondiging van deze clubs om een Super League op te richten, komt op mij over als een vorm van power play wat niet tot zo'n competitie zal leiden", is Gerbrands duidelijk. "De hele voetbalwereld is redelijk eensgezind over dit initiatief en dat is behoorlijk uniek. Als de Super League doorgaat, worden bestaande competities opgeblazen."

PSV's concurrent Ajax wordt in de wandelgangen genoemd als één van de clubs die zich op termijn zouden kunnen aansluiten bij de twaalf Super League-clubs. De Amsterdamse club hield zich tegenover RTL Nieuws op de vlakte. "Er zijn nog teveel losse eindjes om nu een standpunt in te nemen", aldus een woordvoerder.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws