Fans van Liverpool stoppen met steun aan hun club: 'Ze hebben hun ziel verkocht'

Fans van Liverpool stoppen met steun aan hun club: 'Ze hebben hun ziel verkocht'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 16:00ma 19-04-2021 om 16:00

Fans van Liverpool zijn in opstand gekomen tegen hun eigen club. Reden daarvoor is de plannen voor de Super League en het feit dat The Reds zich gecommitteerd hebben aan het plan om een eigen Europese competitie te beginnen.

Spion Kop 1906, een supportersgroep van Liverpool, heeft al hun spandoeken en vlaggen op Anfield verwijderd uit protest tegen de 'schaamteloze' actie van de club. "We willen duidelijk maken dat alle uitingen van support per direct gestopt zullen worden", zegt een woordvoerder van de groep tegen The Athletic. "We kunnen onze steun niet langer geven aan een club die financieel gewin boven de integriteit van de sport plaatst."

De eigenaars van de regerend Premier League-kampioenen krijgen felle kritiek van de supporters. "Het is beschamend en echt misselijkmakend wat ze hebben gedaan. We weten niet hoe het zo ver is gekomen, want wij als fans zijn hier niet in gekend. Ze hebben hun ziel verkocht en geen enkele Liverpool-supporter kan hiermee akkoord gaan. Het zou goed zijn als we van de manager en de spelers horen dat ze aan onze kant staan."

In navolging van Spion Kop 1906 hebben ook andere supportersgroepen besloten om hun spandoeken en vlaggen uit het stadion te halen. Daarnaast hangen er nu ook twee grote zwarte spandoeken op de poorten van Anfield met de teksten 'schaam je kapot, rest in vrede Liverpool 1892-2021' en 'fans van Liverpool zijn tegen de Super League'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws