UEFA bevestigt: 'Die spelers worden uitgesloten van deelname aan EK of WK'

UEFA bevestigt: 'Die spelers worden uitgesloten van deelname aan EK of WK'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 15:35ma 19-04-2021 om 15:35

Laatste update: maandag 19 april 2021 om 15:42ma 19-04-2021 om 15:42

Aleksander Ceferin heeft bevestigd dat spelers die in de Super League zouden spelen, niet meer mogen uitkomen op een EK of een WK. De voorzitter van de UEFA heeft op een persconferentie zijn woede over de plannen uitgesproken.

Twaalf grote clubs willen de UEFA buitenspel zetten en een eigen Europees toernooi creëren, met als doel om meer geld te verdienen dan nu in de Champions League mogelijk is. Eerder reageerde de Europese bond al op die plannen door spelers te waarschuwen voor eventuele uitsluiting op EK's of WK's en dat heeft Ceferin nu bevestigd. "Daar zullen ze van worden uitgesloten", zei hij op een persconferentie.

Op diezelfde persbijeenkomst toonde de Sloveen ook zijn woede over het plan van de topclubs. "Ze spugen ons recht in het gezicht. Het is een plan zonder respect en is daarnaast ook nog eens in strijd met alles waar voetbal voor staat en waar onze Europese waarden om draaien. Voor deze clubs is solidariteit helemaal niet belangrijk. Nee, er is maar één ding wat zij belangrijk vinden en dat is geld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Rode Duivels

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws