Tegengas voor Super League, steun voor nieuwe Champions League-opzet

Tegengas voor Super League, steun voor nieuwe Champions League-opzet

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 12:36ma 19-04-2021 om 12:36

Het uitvoerend comité van de UEFA heeft unaniem vóór de nieuwe Champions League-opzet vanaf 2024 gestemd. De aangekondigde Super League krijgt daarmee tegengas.

De Champions League zal vanaf het seizoen 2024/2025 in een 'Zwitsers model' gespeeld worden. De 36 teams die deelnemen worden in één grote poule gezet. Iedereen speelt vervolgens tien wedstrijden en na die tien wedstrijden wordt er een ranglijst opgemaakt, waarvan de nummers één tot en met acht doorgaan naar de laatste zestien.

De tien wedstrijden worden gebaseerd op de rangschikking van de teams voorafgaand aan het toernooi, zodat iedere club duels tegen tegenstanders van verschillende sterkte speelt. Voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen: in totaal staan er 180 wedstrijden op het programma, die worden afgewerkt op dinsdagen, woensdagen en donderdagen.

Voor deze opzet is nu unaniem een akkoord gegeven door het uitvoerend commité van de UEFA. Ook Nasser Al-Khelaifi, voorzitter van Paris Saint-Germain, heeft 'voor' gestemd, wat kan inhouden dat hij tégen de Super League met twaalf eliteclubs uit Engeland, Spanje en Italië is.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws