De Witte (KAA Gent) kwaad: Een aanslag op natuur van het voetbal

De Witte (KAA Gent) kwaad: "Een aanslag op natuur van het voetbal"

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 11:45ma 19-04-2021 om 11:45

De befaamde Super League heeft voor heel wat onvrede gezorgd binnen de voetbalwereld. Ook Ivan De Witte, voorzitter van KAA Gent, vreest dat die Europese supercompetitie de kleintjes gaat kapotmaken. 

"Het kan niet anders dat er vanuit een België een heel afwijzend standpunt naar voor moet komen", vertelde hij maandagochtend op Radio 1. "Ik sluit mij volledig aan bij wat de Nederlandse voetbalbond heeft gezegd. Er werd een soort afgrijzen uitgedrukt door hen en dat deed het bij mij ook, moet ik zeggen."

Het Europees voetbal wordt zo steeds verder uitgehold. "Wij hadden al een soort devaluatie met de oprichting van de Conference League. Als men nu aan de top nog een Super League toevoegt, betekent dat nog een verdere devaluatie. Als ik hoor wat voor bedragen daar zullen rondgaan, dat gaat over miljarden, dan zal dat ook een invloed hebben op de salarissen van sommige spelers die nu al bepaalde maatschappelijke grenzen bereiken."

De Witte gelooft echter dat die Super League er echt komt. "Ik denk niet dat het zover zal komen. Ik vind dit een aanslag op de natuur van het voetbal en ook op de maatschappelijke aanvaardbaarheid van een aantal zaken. Waar dat vers geld naartoe zal gaan? Voor een groot deel naar de spelers, dat hebben we altijd al gezien bij hervormingen. Oké, het zijn artiesten maar zo gaat het de spuigaten uitlopen en een boemerang worden die zich tegen het voetbal zal keren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws