'De Super League voelt voor mij als een oorlog met het voetbal, echt een schande'

'De Super League voelt voor mij als een oorlog met het voetbal, echt een schande'

19-04-2021 10:10
33

Voormalig Manchester United-verdediger Rio Ferdinand vindt de Super League een regelrechte schande voor de voetballerij. De plan voor een nieuwe Europese topcompetitie draait volgens Ferdinand maar om één ding: geld.

In de studio bij BT Sport reageert de analist woedend op aangekondigde Super League. "Dit voelt voor mij als een oorlog met het voetbal. Het is een schande, het is beschamend en het gaat tegen alles in waar voetbal voor staat. Het gaat maar over één ding en dat is geld. De rijker worden nog rijker en de andere clubs worden aan hun lot overgelaten, worden niet eens besproken."

Ferdinand vindt het belachelijk dat het idee voor de Super League juist nú gepresenteerd wordt. "Het is echt een schande, ik kan het niet geloven: hoe kun je dit nou bedenken, helemaal in de tijd waarin we nu leven?", vraagt hij zich af, doelend op de coronapandemie. "Mensen over de hele wereld hebben het moeilijk en deze mensen zitten ergens in hun eigen belang dit soort zaken te bespreken en brengen het vervolgens doodleuk naar buiten: echt een schande."

Volgens de voormalig United-speler heeft de nieuwe Super League helemaal niets met voetbal te maken. "Het element dat de Super League anti-competitief is gaat tegen alles in waar voetbal voor staat: degradatie, promotie, beloond worden na een winstpartij, 'gestraft' worden als je niet wint. Allemaal waarden die een bijdrage leveren aan het spel waar wij met zijn allen zo van houden. Dit idee laat zien dat de mensen die dit bedenken absoluut geen idee hebben waar voetbal voor staat."