Breaking news

Heeft Anderlecht de boot gemist? ‘Er is geen interesse meer voor hem’

'De Super League voelt voor mij als een oorlog met het voetbal, echt een schande'

'De Super League voelt voor mij als een oorlog met het voetbal, echt een schande'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 10:10ma 19-04-2021 om 10:10

Voormalig Manchester United-verdediger Rio Ferdinand vindt de Super League een regelrechte schande voor de voetballerij. De plan voor een nieuwe Europese topcompetitie draait volgens Ferdinand maar om één ding: geld.

In de studio bij BT Sport reageert de analist woedend op aangekondigde Super League. "Dit voelt voor mij als een oorlog met het voetbal. Het is een schande, het is beschamend en het gaat tegen alles in waar voetbal voor staat. Het gaat maar over één ding en dat is geld. De rijker worden nog rijker en de andere clubs worden aan hun lot overgelaten, worden niet eens besproken."

Ferdinand vindt het belachelijk dat het idee voor de Super League juist nú gepresenteerd wordt. "Het is echt een schande, ik kan het niet geloven: hoe kun je dit nou bedenken, helemaal in de tijd waarin we nu leven?", vraagt hij zich af, doelend op de coronapandemie. "Mensen over de hele wereld hebben het moeilijk en deze mensen zitten ergens in hun eigen belang dit soort zaken te bespreken en brengen het vervolgens doodleuk naar buiten: echt een schande."

Volgens de voormalig United-speler heeft de nieuwe Super League helemaal niets met voetbal te maken. "Het element dat de Super League anti-competitief is gaat tegen alles in waar voetbal voor staat: degradatie, promotie, beloond worden na een winstpartij, 'gestraft' worden als je niet wint. Allemaal waarden die een bijdrage leveren aan het spel waar wij met zijn allen zo van houden. Dit idee laat zien dat de mensen die dit bedenken absoluut geen idee hebben waar voetbal voor staat."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws