Koeman in de wolken: 'Iedereen vindt het weer leuk om naar Barça te kijken'

Koeman in de wolken: 'Iedereen vindt het weer leuk om naar Barça te kijken'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 08:09ma 19-04-2021 om 08:09

Ronald Koeman geniet met volle teugen van zijn eerste hoofdprijs als trainer van FC Barcelona. Ook de blijdschap bij de spelers na de 0-4 zege in de finale van de Copa del Rey spreekt boekdelen, stelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

Het was twee jaar geleden dat grootheden als Lionel Messi, Sergio Busquets en Gerard Piqué een prijs wonnen. "Mensen van de club zeggen het ook: ze hebben deze jongens lange tijd niet zó blij gezien", reageert Koeman. "Barcelona en prijzen winnen, dat was normaal, maar de laatste tijd totaal niet meer."

Messi heeft weer plezier en ziet weer perspectief. Koeman hoopt dat het leidt tot een langere samenwerking en spreekt van een 'mooie reis' met Barça. "Als je toch terugkijkt: je komt augustus vorig jaar binnen na die 8-2 tegen Bayern München en je wilt dingen veranderen. De club stond in brand, er was de situatie rond Messi, veranderingen stuitten op kritiek."

"Maar je gaat aan de slag en gaandeweg zie je zaken ten goede veranderen. We kregen Messi weer volledig aan boord, er is jeugd doorgebroken. Als ik nu mensen tegenkom op straat, of elders, zeggen ze dat het lang geleden is dat ze weer zo meeleven met de club. Iedereen vindt het leuk om naar dit Barcelona te kijken. Dat is dé winst van dit jaar. Nu al. Dat is echt zó veel waard."

Het nieuwe systeem (3-5-2) is belangrijk geweest, constateert Koeman. "We zijn verdedigend beter geworden en aanvallend veelzijdiger. Op het middenveld hebben we inmiddels zó veel voetbal, met Busquets die weer op zijn niveau is, met Pedri die is doorgebroken, Frenkie de Jong die zich geweldig ontwikkelt en met Messi die inzakt vanuit de voorhoede."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws