Hayen met Waasland-Beveren naar barragematchen: “Vielen er letterlijk bij neer”

Hayen met Waasland-Beveren naar barragematchen: “Vielen er letterlijk bij neer”

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 09:14ma 19-04-2021 om 09:14

Waasland-Beveren kon zich op de slotspeeldag van de Jupiler Pro League toch nog verzekeren voor barragematchen tegen Seraing. Coach Nicky Hayen reageerde na afloop tegenover Het Laatste Nieuws.

“De opluchting was vooral groot, ontlading moet beperkt zijn”, begint Hayen. “We hebben er nu een verlengstuk aan kunnen breien. Dit geeft ons twee extra matchen om het behoud te verzekeren. We gaan nu heel gefocust naar die wedstrijd toeleven. We hebben twee weken de tijd om Seraing optimaal voor te bereiden. Ook om de spelers de nodige fysieke én mentale rust te gunnen. We willen hetzelfde brengen als de laatste weken.”

Hayen zag zijn spelers alles geven tegen OHL. “Net als tegen KV Kortrijk ging eerste bal na de rust binnen. Dat was een mentale tik. Indien we de 2-1 zouden slikken op die kopbal van Henry, was het over en out. Uiteindelijk haalden we het en wil ik alle lof aan de spelersgroep geven. Het was een gevleide zege in een wedstrijd vol spanning, maar iedereen speelde met een groot hart. Sommigen zijn er letterlijk bij neergevallen.”

Louis Verstraete behoorde tot de uitblinkers bij Waasland-Beveren. “Louis is enorm belangrijk voor ons. Vandaag speelde hij een rij lager dan anders, maar als hij twee keer scoort mag hij daar altijd staan wat mij betreft. Ik denk dat veel coaches een speler zoals Louis in hun team willen. Maar dit hebben we vooral met het team gedaan, iedereen verdient een pluim", aldus Hayen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Blijft WB in de JPL?

Ja
85%
Nee
15%
(89 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws