Lukaku doet geen slechte zaak bij invaller Mertens, Castagne/Tielemans naar finale

Lukaku doet geen slechte zaak bij invaller Mertens, Castagne/Tielemans naar finale

18-04-2021 22:41 Laatste update: 22:50
1

Leicester City kijkt Chelsea FC in de ogen in de finale van de FA Cup. Daar heeft het zich van verzekerd door Southampton FC uit te schakelen in de halve finale. Glasgow Rangers mag dan weer een beker bijzetten in de trofeeënkast.

Leicester - Southampton 1-0
Met Timothy Castagne en Youri Tielemans in de basis ging Leicester op zoek naar een finaleticket tegen Southampton, Dennis Praet bleef negentig minuten lang aan de bank gekluisterd. Als testevent mochten 4.000 fans het duel bijwonen, maar zij kregen weinig waar voor hun geld. Leicester nam de match wel in handen, al bleven grote kansen voor de rust uit.

Tien minuten na de pauze eiste niet toevallig Kelechi Iheanacho, de uitblinkers van de laatste weken, de hoofdrol op. Hij rondde af na uitstekend voorbereidend werk van Jamie Vardy. Castagne, Tielemans en co hielden die bonus al bij al eenvoudig vast, al kwamen ze met de schrik vrij toen Ibrahima Diallo net naast schoot. Op 15 mei trekken The Foxes opnieuw naar Wembley, ditmaal met Chelsea als tegenstander.

Rangers - Celtic 2-0
The Old Firm, dat is altijd spanning ten top, zelfs wanneer het slechts om de achtste finales van de Schotse FA Cup draait. In lijn met het volledige seizoen haalde Rangers duidelijk de maat van de rivaal uit Glasgow. Na tien minuten zette Steven Davis de landskampioen al op rozen en iets voorbij het half uur deed een own-goal van Jonjoe Kenny de deur helemaal dicht. Celtic kon geen vuist meer maken en sluit het seizoen trofeeloos af.

Napoli - Internazionale 1-1
Romelu Lukaku ging met zijn ploeggenoten op bezoek bij Dries Mertens, die weliswaar op de bank moest beginnen. Inter kon zich bij een zege al verlekkeren op de Scudetto, maar zo ver kwam het niet. Daarvoor kan het vooral doelman Samir Handanovic met de vinger wijzen. Die ging in de fout bij de 1-0, met een eigen doelpunt op zijn naam tot gevolg.

Inter rechtte de rug in de tweede helft. Een knappe treffer van Christian Eriksen betekende de gelijkmaker, al geraakten de bezoekers uit Milaan niet verder. Nochtans deed Lukaku verwoede pogingen, maar hij raakte eerst de lat en dan de paal. Die puntendeling bij het nummer vijf zal echter niet noodzakelijk op ontgoocheling onthaald worden. Stadsgenoot en dichtste belager AC Milan won dan wel, de kloof tussen beide kemphanen blijft met acht punten riant te noemen.