Waasland-Beveren en Seraing kennen data voor barragematchen, met weekje tussen

Waasland-Beveren en Seraing kennen data voor barragematchen, met weekje tussen

18-04-2021 21:54
9

Het seizoen 2021-2022 aanvatten in Eerste Klasse A, het kan nog altijd voor Waasland-Beveren. De jongens van Nicky Hayen gingen de slotspeeldag in als rode lantaarn, maar wipten in extremis nog over Royal Excel Moeskroen. Nog één tegenstander scheidt hen van een verlengd verblijf op het hoogste niveau: RFC Seraing.

De traditieclub uit Luik verzekerde zich van de tweede stek in Eerste Klasse B en kijkt daarom Waasland-Beveren in de ogen in de barragematchen om promotie/behoud. Het gaat om een heen- en een terugwedstrijd. Inmiddels zijn ook de data voor dat tweeluik bekend. Beide ploegen krijgen een tweetal weken om het heenduel van de confrontatie voor te bereiden.

Op zaterdag 1 mei zullen Seraing en Waasland-Beveren toch aan de arbeid moeten, want dan staat de heenmatch in Luik op het programma. Exact een week later, op zaterdag 8 mei, volgt de terugmatch op de Freethiel. Daar valt het doek voor één van beide clubs. Waasland-Beveren ontsnapte al enkele jaren op rij aan degradatie, terwijl Seraing deze eeuw nog niet in 1A uitkwam.