“Wij zijn Anderlecht, wij moeten nu vol voor de tweede plaats gaan”

“Wij zijn Anderlecht, wij moeten nu vol voor de tweede plaats gaan”

18-04-2021 20:58 Laatste update: 21:04
1

RSC Anderlecht wist zich zondag te verzekeren van een plaats in Play-Off 1. Het won met 0-1 van STVV. Dat stemde Peter Verbeke tevreden. De Sportief Directeur van Anderlecht wil nu dat paars-wit zich toont in Play-Off 1.

Na de match op Stayen verscheen Verbeke voor de camera van Eleven Sports. De Anderlecht-man was opgelucht met het resultaat. “Dit is heel belangrijk voor de club. Iedereen kende onze problemen op alle niveau's. Natuurlijk was er voor de match stress. Niet iedereen is zoals onze coach”; grapte Verbeke.

“Het was gezonde stress, want een goed resultaat bij STVV is niet zo evident. Voor Anderlecht is Europees voetbal halen een must. Het was ons doel voor de start van de competitie. Heel wat mensen zeiden dat we het niet ging halen, maar nu plaatsen we ons voor Play-Off 1.”

Club Brugge begint met een ruime voorsprong aan Play-Off 1. Maar Anderlecht heeft nog ambitie. “Binnen de club hebben we altijd in onze jonge trainer en onze jongen groep geloofd. We vonden op het juiste moment stabiliteit. Wat nu? Wij zijn Anderlecht, wij moeten nu volop voor de tweede plaats gaan.”