‘New kid’ Antwerp tegenover ervaringsdeskundigen Club, RSCA en Genk in PO1

‘New kid’ Antwerp tegenover ervaringsdeskundigen Club, RSCA en Genk in PO1

Gepubliceerd: zondag 18 april 2021 om 20:35zo 18-04-2021 om 20:35

Laatste update: maandag 19 april 2021 om 21:50ma 19-04-2021 om 21:50

De reguliere competitie zit erop, play-off 1 staat voor de deur. Daarin voor het eerst geen zes ploegen maar wel vier ploegen. Het maakte de plekjes voor de eindcompetitie erg begeerd. Uiteindelijk wisten Club Brugge, KRC Genk, Antwerp en Anderlecht een exclusief ticket te bemachtigen. VoetbalPrimeur.be zocht uit hoeveel ervaring de deelnemende clubs hebben in play-off 1.

Dé titelfavoriet is uiteraard Club Brugge. De mannen van Philippe Clement speelden een indrukwekkende voorsprong bij elkaar en lijken zich al snel te mogen opmaken voor een nieuw titelfeest. Mathematische zekerheid is er natuurlijk nog niet, niemand twijfelt er echter aan dat Club in zijn opzet zal slagen. Zeker omdat de Bruggelingen ook tonnen ervaring hebben in het play-off format.

Zo waren ze er tot nu toe telkens bij in play-off 1. De tien gespeelde edities waren telkens met Club Brugge als deelnemer, goed voor maar liefst 100 play-off wedstrijden. Daarvan won Club net niet de helft van de wedstrijden. Het leverde de West-Vlaamse club twee titels op. De laatste titel wordt niet meegerekend aangezien die niet na een play-off reeks tot stand kwam.

De enigste andere club die net als Club Brugge kan zeggen dat ze er telkens bij waren is Anderlecht. De recordkampioen heeft net als de Brugse concurrent tien play-off 1 deelnames op de teller staan. Het leverde Anderlecht wel meer titels op, zo mochten de Brusselaren  5 keer zegevieren na het eindtornooi. Opvallend genoeg sprokkelde Anderlecht wel minder play-off punten dan Club Brugge. 165 punten tegenover 167.

Wie ook al een aardige reputatie heeft opgebouwd in play-off 1 is KRC Genk. De Limburgers waren er de laatste tien seizoenen zeven keer bij. Net als Club leverde het Genk twee titels op. De laatste staat nog vers in het geheugen. In het seizoen 2018-19 was het de concurrentie te snel af nadat het ook al de reguliere competitie als nummer één afsloot.

Ten slotte is er ook nog ‘The new kid on the block’. Antwerp groeide de laatste jaren uit tot topclub maar wist wel nog maar één keer zichzelf van een deelname aan play-off 1 te verzekeren. Dit seizoen wordt dus slechts de tweede keer dat we Antwerp zullen zien strijden voor het kampioenschap en de Europese tickets. De laatste keer dat Antwerp erbij was wist het zich van Europees voetbal te verzekeren door beslag te leggen op de vierde stek in het klassement.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Waren dit de vier beste ploegen in de reguliere competitie?

Ja
87%
Nee, andere ploegen verdiende een deelname
13%
(400 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws