KV Mechelen vindt plaats in Play-Off 2 na een winst tegen KV Kortrijk

18-04-2021 19:50 Laatste update: 19:54
3

KV Mechelen heeft afgerekend met KV Kortrijk. In een doelpuntrijke wedstrijd won malinwa met 1-4. Ze zijn zo zeker van Play-Off 2. KV Kortrijk mag op vakantie en keert in Augustus terug in 1A.

Al snel was er gevaar in Kortrijk. Jordi Vanlerberghe scoorde het eerste doelpunt van de avond. Hij kopte de bal via een Kortrijkzaan in doel, maar werd uiteindelijk afgefloten voor buitenspel. Even later was het toch prijs. Vanop de stip maakte Selemani er 1-0 van.

KV Mechelen gaf zich echter niet gewonnen en zocht naar de gelijkmaker. Daar was het ook dicht bij, maar doelman Ilic redde de meubelen. Even later hingen de bordjes toch gelijk. Ook KV Mechelen mocht vanop de stip een doelpunt maken. Mrabti maakte het doelpunt.

Het bleef warm in het Guldensporenstadion. Een kwartier voor het einde van de eerste helft ging KV Mechelen over KV Kortrijk. Storm prikte de 1-2 binnen, Hairemans tekende voor de assist.

Tweede helft
De tweede helft werd er niet geslabakt. Onmiddellijk gaf Storm KVM een extra boost. Hij maakte de 1-3 na een slechte terugspeelbal van Selemani. Na de 1-3 vielen er hier en daar nog wel enkele kansen te noteren, maar deze werden telkens de nek omgewrongen.

Met nog twintig minuten op de klok voerde KV Kortrijk wel de druk op. Malinwa hield echter stand. Tegen het slot aan konden ze zelf ook nog eens dreigen, maar telkens bleef de 1-3 op het bord.

Enkele minuten voor het einde verzekerde KV Mechelen zich helemaal van de zege. Na een knap uitgespeelde aanval rondde Schoofs af. KV Mechelen speelt zo Play-Off 2, KV Kortrijk mag op vakantie.