Anderlecht is zeker van Play-Off 1 na zege tegen STVV

18-04-2021 19:49
67

Anderlecht speelt Play-Off 1. Niet alleen het puntenverlies van KV Oostende hielp. Ze wonnen zelf ook van STVV. In een matige partij maakte Verschaerren het enige doelpunt.

Anderlecht startte als dominantste ploeg. STVV kon geen vuist maken en speelt keer op keer de lange bal kwijt. De Truiense burger kreeg toch haar geringe kansen, telkens werden deze de kop ingedrukt. Anderlecht creëerde in het eerste deel van de eerste helft wel gevaar. Murillo mistte op een haar na.

Even later kon Anderlecht er zeker 0-1 van maken. Verschaeren mistte moederziel alleen op Steppe. Nadien geraakte STVV weer meer in de wedstrijd. Zo konden Mboyo en Suzuki nog bijna scoren. Het evenwicht herstelde zich helemaal aan de rust.

Tweede helft
De tweede helft startte zoals de eerste eindigde. Anderlecht voerde voor het grootste deel de aanvallen aan, maar moest opletten voor de counter. STVV stond goed in blok en hield Anderlecht goed weg van het doel.

Na een uur toch even opwinding: Lokonga legde de bal na een mooie combinatie net naast. Het spel van Anderlecht bleef hobbelend op en af gaan. STVV tegen de muur drukken lukte niet. Een kwartier voor het einde had Amuzu nog een mogelijkheid. Steppe pakte uit met een beenveeg.

Tien minuten voor het einde was het doelpunt toch daar. Na balverlies bereikte Nmecha Verschaeren, die maakte er 0-1 van. De wedstrijd liep rustig richting einde. Anderlecht speelt Play-Off 1, STVV mag op vakantie.