Manchester United dankt wonderkind Greenwood en verstevigt tweede plaats

Manchester United dankt wonderkind Greenwood en verstevigt tweede plaats

18-04-2021 19:26

Manchester United is zondagavond ontsnapt aan puntenverlies tegen laagvlieger Burnley. De negentienjarige Mason Greenwood was de matchwinner bij de nummer twee van de Premier League, waar de jarige Donny van de Beek goed inviel.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje op Old Trafford: Manchester United kwam kort na rust op voorsprong door een doelpunt van Greenwood, na een slim overstapje van Bruno Fernandes. Maar amper twee minuten later stond het alweer gelijk: James Tarkowski klopte de United-luchtmacht: 1-1.

De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer had vervolgens alle moeite om een gaatje te vinden tegen Burnley. Greenwood bood uitkomst: het supertalent tekende kort na de invalbeurt van Donny van de Beek voor zijn vijftiende Premier League-goal van het seizoen. Daarmee evenaarde hij een record van Wayne Rooney.

In de blessuretijd maakte Edinson Cavani op aangeven van Van de Beek aan alle onzekerheid een eind door de 3-1 te maken. Door de zege kruipt United weer dichterbij koploper Manchester City, dat acht punten meer heeft met nog zes speelronden te gaan.