Zulte krijgt er zeven (!) om de oren van KAA Gent

18-04-2021 19:45
18

In de strijd om de Europe Play Offs stonden twee rechtstreekse kandidaten tegen over elkaar. Zulte Waregem ontving KAA Gent, maar de bezoekers maakten in de eerste helft het verschil. De Buffalo’s wisten met 1-7 te winnen tegen Zulte Waregem en kwalificeert zich zo voor Play Off 2. Zulte Waregem eindigt op een tiende plaats.

KAA Gent wist wat hen te doen stond, bij winst was het zeker van deelname van Play Off 2. Dat hadden de spelers van Hein Vanhaezebrouck duidelijk begrepen want de bezoekers starten sterk aan de wedstrijd.

Tarek Tissoudali liet zich in de beginfase meerdere keren opmerken maar wist niet te scoren. Die eer was weggelegd voor Alessio Castro-Montes. De vleugelverdediger glipte door de buitenspel val en omspeelde Bostyn om zo de 0-1 binnen te leggen. Na het openingsdoelpunt kwam Yaremtchuk dicht bij een tweede doelpunt maar Deschacht stond in de weg. Ook de thuisplag stak eens het neus aan het venster, maar topschutter Bruno mikte op de paal. Niet veel later was het dan toch prijs voor Yaremchuk. De aanvaller werkte een gemeten voorzet van Odjidja aan de tweede paal simpel binnen. En nog voor het einde van de eerste helft scoorde Gent voor een derde keer. De jonge vleugelverdediger wist zijn tweede doelpunt van de avond te maken.

Na de pauze verwachtte Franky Dury waarschijnlijk een reactie van zijn jongens, maar niets was minder waar. KAA Gent stoomde door en na drie minuten stond het al 0-4 dankzij een kopbal van Ngadeu. En nog was de kelk nog niet leeg, Humphreys tikte Odjidja tegen de grond in het strafschopgebied en veroorzaakte zo een strafschop. De kapitein zelf zette zich achter de bal en knalde de forfaitcijfers op het bord.

Roman Yaremchuk kwam dicht bij de 0-6 maar hij zag zijn poging tegen de lat eindigen. Zulte Waregem zette daar zeer weinig tegenover, het werd zelfs nog erger voor de troepen van Dury. Invaller De Bruyn pikte opnieuw zijn doelpuntje mee, 0-6.

Zulte kon nog milderen met een eerredder via Gianni Bruno, die zijn seizoenstotaal op twintig doelpunten bracht. Roman Yaremchuk maakte ook nog zijn tweede van de avond, 1-7. Pletinckx tekende nog voor een wondermooi doelpunt en zette de 2-7 eindstand op het bord.

KAA Gent verzekert zich van Play Off 2 en strijdt dus nog steeds voor een Europees ticket. Voor Zulte Waregem zit het seizoen er op.