Moeskroen verliest van Club Brugge en degradeert

18-04-2021 20:03 Laatste update: 20:02
25

Moeskroen had zijn lot in eigen handen tegen Club Brugge, maar verloor met 4-2. Door de overwinning van Waasland-Beveren tegen OHL degradeert Moeskroen rechtstreeks.

Brilscore na 45 minuten
In het eerste halfuur was er niet veel te beleven. Club Brugge had het meeste balbezit, maar kwam niet tot grote kansen. Moeskroen-doelman Hervé Koffi werd enkele keren aan het werk gezet, maar Moeskroen bleef knap overeind. Na 34 minuten maakte Bas Dost er 1-0 nadat hij het eerste halfuur onzichtbaar was. Het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel en dus stond het 0-0 aan de rust.

Tweede helft met zes doelpunten
De tweede helft was dag en nacht verschil met de eerste. Een scoreloze eerste helft en een doelpuntenfestijn in de tweede helft. Moeskroen begon gretig aan de tweede helft en kwam zowaar op voorsprong in Jan Breydel. Club Brugge duwde daarna het gaspedaal in en al snel maakten De Ketelaere en Vanaken er 2-1 van. Het kalf leek nog niet verdronken voor Moeskroen toen Silvestre er na 72 minuten 2-2 van maakte. Club Brugge bleek in het slot te sterk voor Moeskroen en Lang en Dost maakten er 4-2 van.

Moeskroen degradeert
Les Hurlus hebben gestreden voor wat ze waart zijn, maar het was niet genoeg. Hun 4-2-nederlaag tegen Club Brugge en de 1-2-winst van Waasland-Beveren tegen OHL, betekent dat Moeskroen laatste wordt en rechtstreeks degradeert. Ze hadden hun lot nog in eigen handen, maar verlengen hun verblijf in 1A niet.