KV Oostende ziet Champions Play Offs door de handen glippen na gelijkspel

18-04-2021 19:54

KV Oostende kon zich nog plaatsen voor Play Off 1 maar dan moest het thuis winnen van Cercle Brugge en mocht RSC Anderlecht geen punt pakken op Sint Truiden VV. De Kustboys wisten zelf hun wedstrijd niet te winnen, de thuisploeg bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen Cercle Brugge.

KV Oostende begon sterk aan de wedstrijd maar Thiam liet de kans op de openingstreffer liggen. Hij werd door Hjulsager alleen op Bruzzese gestuurd maar de spits werkte te slordig af.  Vijf minuten later was het opnieuw Oostende die kon dreigen, Theate kon een doorgekopte hoekschop niet afwerken aan de tweede paal. Daarna bracht Cercle het spel in evenwicht. Het kon een paar keer dreigen via Ugbo en Van der Bruggen maar scoren deed het niet.

De tweede helft was nog maar net aan de gang en daar was de 0-1 al van Cercle Brugge. Een knappe aanval van de bezoekers wordt afgerond door Ugbo, na een interventie van de VAR kreeg Cercle Brugge toch de voorsprong toegekend.Niet veel later ontsnapte KV Oostende aan de dubbele achterstand, Olivier Deman knalde op de dwarsligger. Ook Oostende dreigde via Sakala maar Bruzzese bleef pal staan.

KV Oostende kon geen vuist meer maken en Cercle Brugge bleef zonder al te veel moeite overeind. Oostende ontsnapte nog aan de 0-2, maar het schot van Musaba strandde op de paal. In de absolute slotfase wist KV Oostende toch nog de gelijkmaker te scoren dankzij een doelpunt van Marko Kvasina.

Door dit gelijkspel moet KV Oostende aan de bak in Play Off 2. Cercle Brugge haar seizoen zit er op.