Atlético maakt gehakt van hekkensluiter, Carrasco blinkt uit (1 goal en 2 assists)

18-04-2021 18:15
2

Atlético Madrid maakt moeizame weken door, maar heeft weer wat vertrouwen getankt en gaat sowieso als La Liga-koploper de nieuwe week in. Los Rojiblancos lieten zestien punten liggen in de laatste elf competitieduels, maar hielden huis tegen hekkensluiter Eibar: 5-0.

De Basken hielden voor rust lange tijd stand, maar vlak voor én vlak na rust ging het opeens snel. Atlético opende drie minuten voor rust de score en stond in de achtste minuut van de tweede helft meteen met 4-0 voor. Ángel Correa tikte van dichtbij de openingstreffer binnen en schoof even later ook Atlético's tweede treffer tegen de touwen. Zijn tweede treffer maakte hij op aangeven van Rode Duivel, Yannick Carrasco

Na rust gingen de mannen van Diego Simeone vrolijk verder. Carrasco omzeilde doelman Marko Dmitrovic en had de 3-0 voor het binnentikken. De Servische doelman moest kort daarna opnieuw vissen, door toedoen van Marcos Llorente. Diezelfde Llorente zorgde twintig minuten voor tijd voor het slotakkoord: 5-0. En ook voor dat laatste doelpunt leverde Carrasco de beslissende pas af.

Atlético komt op zeventig punten uit 31 wedstrijden. Stadgenoot Real Madrid kan zondagavond op één punt komen, maar moet dan eerst met een zeer gehavende selectie bij Getafe winnen. FC Barcelona won zaterdag de bekerfinale, staat op vijf punten van de koploper, maar heeft dus nog een wedstrijd tegoed. Real Madrid is qua onderling resultaat in het voordeel tegen beide rivalen, Barcelona en Atlético treffen elkaar op 8 mei nog in Camp Nou.